Službeno: Alex Carbonell posuđen Fortuni Sittard

Rate this item
(0 votes)

Valencia je danas postigla dogovor sa Fortunom Sittard prema kojemu će centralni veznjak Alex Carbonell iduću sezonu igrati na posudbi u ovom nizozemskom klubu. Igrač kluba sa Mestalle tako odlazi na posudbu bez da je i odradio trening s prvom ili B momčadi kluba.

Naime, Alex Carbonell je produkt Barcelonine nogometne škole a od 2017. godine bio je igrač katalonskog Reus Deportiua koji je prošlu sezonu započeo u Segundi. No, nakon što je taj klub bankrotirao te je izbačen iz Segunde postao je slobodan igrač koji je dogovorio dolazak u Valenciju na početku nove sezone, točnije 1.7. Preostali dio prošle sezone Carbonell je odigrao u Cordobi.

U Valenciji su odlučili kako ovaj 21-ogodišnji igrač nakon sezone igranja u Segundi ne treba igrati za B momčad i kao povoljna opcija prihvaćena je posudba nizozemskoj Fortuni Sittard nakon koje će biti procijenjeno kako se igrač razvio i ima li mjesta u kadru prve momčadi u bliskoj budućnosti.

Inače, Valencia Mestalla je danas započela svoje pripreme za narednu sezonu a trener Chema Sanz je na raspolaganju imao 22 igrača: Emilio Bernad i Charly Pérez (golmani), Marc Ferris, Guillem Molina, Adrian Guerrero, Carlos Gonzalez, Adrian Gomez, Vicente Esquerdo, Carlos Perez, Jesus Vazquez, Jordi Escobar, Xavi Estacio, Carlos Badal, Iñaki Pardo, Andres Pascual ‘Sito’, Fran Navarro, Antonio García, Pablo Jimenez, Xabi Mayordomo, Marco Valero, Fran Cortijo i Sergio Bono.

Neki od ovih igrača su preuzeti iz juniora Miguela Angela Angula budući da prvi dio priprema s prvom momčadi Marcelina Garcia Torala odrađuju Cristian Rivero, Joaquin Blazquez, Koba Koindredi i Jose Pascual Alba. Za posljednjenavedenog je lako moguće da u narednoj sezoni bude posuđen momčadi iz Segunde a lako je moguć odlazak i Andresa Pascuala 'Sita'.

Međutim, klub bi sutra trebao pojačati 18-ogodišnji francuski golgeter Noah Ndombasi koji stiže iz Bordeauxa a sve su glasnije i špekulacije o povratku napadača Jordia Sancheza koji je za Mestallu igrao od 2016. do 2018. godine. Ipak, klub su sigurno 'pogodili' odlasci u drugom dijelu sezone na posudbe dovedenih ofenzivaca Sebasa Moyana, Lolo Pla i Sekoua Gassame koji su dali veliki doprinos u uspješno završenoj borbi za opstanak prošle sezone. 

Login to post comments

Službeno: Jordi Sanchez se kao posuđen igrač vratio u Valencia Mestallu

Službeno: Jordi Sanchez se kao posuđen igrač vratio u Valencia Mestallu

Momčad Valencia Mestalle se danas napadački pojačala svojim bivšim igračem Jordijem Sanchezom koji je u momčad stigao na posudbu iz drugoligaša Numancije s kojom ima ugovor do 30.6.2021. godine. Radi...

Read more