Petak, 12 Svibanj 2017 23:14

Marcelino, idealan karakter za Valenciju

Rate this item
(0 votes)

Marcelino Garcia Toral nije jednostavan lik, osoba prema kojoj se može ostati indiferentan. Tko ga ima voli ga, tko ne teško podnosi. Može se činiti kao šala ali Valencia je kao momčad trebala trenera kao što je Marcelino, sposobnog izdržati pritisak, zaštititi svoje, stati na "prvu crtu" i ući u "bitke". Brojne godine na trenerskim klupama raznih klubova stvorile su razne polemike s drugim trenerima ili klubovima. Uvijek fizički u samokontroli, ovaj je trener ušao u mnoge verbalne sukobe koji su, svaki u svoje vrijeme, izazivali pažnju. Prisjetit ćemo se nekih.

1. Sukob s Agapitom

Odlazak Marcelina iz Zaragoze, koju je 2009. vratio u Primeru, nije bio lagan. Njegov odnos sa tadašnjim predsjednikom kluba Agapitom Iglesiasom došao je do maksimalnih tenzija nakon što ga je ovaj optužio da je izazvao kaos na jednom susretu s udruženjima klupskih navijača. "Želio je otići na velika vrata kada su njegovi rezultati bili katastrofalni. On je izazvao kaos. Rekao mi je da nije sposoban izvući momčad naprijed ali nije želio podnijeti ostavku kako bi pokupio svu plaću iz ugovora."- rekao je Agapito.

2. Nezalijevani travnjak na Mestalli 

Na prvenstvenoj utakmici protiv Valencije na Mestalli (0-0) u sezoni 2014/2015 pojavila se kontroverza oko zalijevanja travnjaka. Marcelino je smatrao da travnjak uoči meča uopće nije bio zalijevan i to nije prešutio ite je na konferenciji po završetku meča rekao: "Bit će da su im se slomile prskalice. To što travnjak nije bio zaliven je razlog za zadovoljstvo jer znači da smo zaslužili respekt.". Nuno je odgovorio: "Ne gubim vrijeme plačući."

3. Suci i Athletic

Marcelinov odnos s baskijskom momčadi nikad nije bio dobar nakon jedne eliminacije iz kupa dok je vodio Racing. Tako je na konferenciji za novinare nakon jednog meča s Betisom izjavio: "Ono što ja znam je da suci prečesto nagrađuju Athletic.".

4. Navijači Seville

"Želite da sam sretan ako mi majku zovu kujom?". Fraza je to koju je Marcelino izrekao u sali za konferenciju nakon meča protiv Seville na Sanchez Pizjuanu kad se žalio na uvrede s tribina. Razlog za bijes navijača Seville bio je način proslave gola Vietta kada je Marcelino pretrčao dvadesetak metara uz aut-liniju. 

5. Nadmudrivanje s Kloppom

Nakon poraza u uzvratu polufinala Europske lige i ispadanja od Liverpoola na Anfieldu i verbalnog sukoba s Kloppom oko trenerskog prostora kojim se tko smije kretati Marcelino je na konferenciji za novinare rekao: "Ne bih želio biti kao Klopp u pobjedama". Klopp je odgovorio "Ne bih želio biti kao Marcelino ni jedne sekunde."

6. Uvrede Martina Prese

Predsjednik Rayo Vallecana Martin Presa uključio se 'đonom' u polemike oko kontroverznog susreta Sporting Gijon-Villarreal (2-0) u zadnjem kolu sezone 2015/2016 Primere. Marcelinova ljubav prema Gijonu ovu je utakmicu dovela pod povećalo javnosti ali je Presa prešao crtu izjavivši: "To je kao da se u Lufthansu ušulja ludi pilot i zrakoplov padne. Koja je krivica direktora što ima takvu osobu?". Marcelino je zatražio da javno povuče svoju izjavu i Presa se ispričao.

7. Esnaiderova "čestitka"

Nakon spomenutog poraza od Gijona, nije nedostajala reakcija ni trenera još jednog novopečenog drugoligaša - Getafea. Njihov trener Juan Eduardo Esnaider je rekao: "Čestitam Villarrealu. Bit će da je Marcelino jako sretan zbog poraza."

Izvor: MARCA

Login to post comments

Marcelinova umjetnost stvaranja crnih listi

Marcelinova umjetnost stvaranja crnih listi

Marcelino zahtijeva. Mnogo. Asturijski trener ima vrlo jasnu ideju igre i načina rada kako bi se postiglo ono što želi a to prolazi putem jedne kvazi-borbene predanosti njegovih igrača. Predanost...

Read more

Sto godina Valencijine povijesti (3. dio)

Sto godina Valencijine povijesti (3. dio)

Posljednji dio prolaska kroz Valencijinu povijest je pred vama... Juan Bautista Soler je po dolasku na mjesto predsjednika kluba predstavio ideju jačanja i rasta Valencije u svakom smislu: na nivo regularnog...

Read more

Sto godina Valencijine povijesti (2. dio)

Sto godina Valencijine povijesti (2. dio)

Nastavljamo gdje smo jučer stali......  U ljeto 1982. godine Španjolska je bila domaćin Svjetskog prvenstva i neke utakmice su igrane i na stadionu Luis Casanova koji je u svrhu održavanja SP-a...

Read more

Sto godina Valencijine povijesti (1. dio)

Sto godina Valencijine povijesti (1. dio)

Valencia Club de Futbol danas obilježava sto godina svog postojanja. Vlada Valencijske Zajednice, grad i klub, svi u svojim nadležnostima, su organizirali veliku proslavu koja je izazvala emocije svima koji...

Read more