Svakim satom sve je manje vremena ostalo do 31.08,dana kada će u ponoći prestati biti aktivno ljetno nogometno tržište.

Vrijeme koje prolazi nikako ne ide u prilog Valenciji koja do kraja prijalaznog roka svoju momčad želi pojačati još jednim odbranbenim nogometašem,te jednim desnim bočnim nogometašom.

Kada su u pitanju pojačanja u odbranu prvi na listi želja Valencije je Raul Albiol koji trenutno nastupa za Real iz Madrida,Valencia bi ukoliko Real pristane prodati Albiola spremna bila za njega platiti 10.000.000 eura.

Međutim kako trenutno stvari stoje Real neće prihvatiti ponudu za Albiola jer trener Madriđana zahtjeva da u svojoj momčadim ima četiri provjerena defanzivca.

Drugi na listi želje Valencije kada su u pitanju pojačanja u odbrani je Argentinac Nicolas Pareja koji nastupa trenutno za Spartak iz Moskve,no po svemu sudeći od njegovog prelaska u Valenciu neće biti ništa jer ruski tim za njega traži odštetu od 15.000.000 eura,a to je iznos koji Valencia nije spremna platiti.

Pored već pomenuti Albiola i Pareja na listi Valencije još se nalaze:Vertonghen (Ajax),Alderweireld (Ajax),Botia (Sporting Gijon),S.Coates (Nacional M.) i Angel Ogabonn (Torino).

Prema navodima medija iz Italije Valencia je pokazala veliki interes za reprezentativca Italije 23-godišnjeg Ogabonna kojeg u svojim redovima žele vidjeti Milan,Arsenal,Barcelona,Juventus i Fiorentina.

Navodno je Valencia uputila već ponudu za njega u iznosu od 7.5 miliona eura,ali je tu istu ponudu Torino odbio jer ne želi svoju prvu zvijezdu da pusti za cijenu ispod deset miliona eura.

Danas je se takođe pojavila informacija da je sportski direktor Valencije u Francuskoj ligi na susretu između Montpelliera i Rennesa (4:0) tražio nova moguća pojačanja "Šišmiša".

Francuski mediji pišu kako je Braulio Vazquez u Montpellier stigao kako bi pratio nastup Kane Biyika,22-godišnjeg defanzivca Rennesa koji vodi porijeklo iz Kameruna.

Pored Biyika prema navodima franucuskog tiska Braulio je na svoju listu upisao ime i Kévina Théophile-Catherinea,takođe defanzivca Rennesa koji ima 21 godinu i koji je trenutno član mlade reprezentacije Francuske.

Braulio Vazquez istovremeno pored braniča traži i pojačanja u vidu desnog bočnog nogometaša.Kada je u pitanju ta pozicija na listi Braulia nalazi se nekoliko zvučnih imena poput Becka (Hofenheim),Azpilicueta (Marsellile),Maxi Pereira (Benfica),Gonul (Fenerbache).

Pored pomenuti nogometaša na listu mogućih pojačanja Valencije na desnom boku Braulio je tokom boravka u Francuskoj uvrstio i ime 23-godišnjeg nogometaša Montpelliera Garry Bocalya.

U razgovoru sa predsjednikom Valencije Llorentom i trenerom Unai Emeryom,sportski direktor Valencije istaknuo je svoj optimizam kada su u pitanju nova pojačanja ,te on očekuje kako će sav posao oko pojačanja biti uskoro riješen.

Braulio je takođe potvrdio da nije odbačena ni mogućnost da Valencia dovede jednog igrača na posudbu,što je učinila i prošle sezone kada je Stankeviciusa iz Sampdorije dovela na jednogodišnju posudbu.